Unsplash
Op zoek naar mooie hoge resolutie afbeeldingen die je kunt gebruiken in je presentaties, studiemateriaal, of posters? Bezoek Unsplash, de online database vol met foto’s over uiteenlopende thema’s. Alle foto’s zijn ‘Creative commons zero’ en dus mag je er alles mee doen wat je wilt. Ook een ideale tip voor je studenten die hun verslagen willen voorzien van een mooie cover! Check de groeiende database op http://unsplash.com

Pixlr
Op internet zijn er veel handige online programma’s die je kunt gebruiken zonder deze te moeten downloaden. Pixlr editor is zo’n online programma. Je kunt het vergelijken met een soort Photoshop, maar dan gratis! Ideaal voor studenten die foto’s willen bewerken of complete afbeeldingen willen tekenen. In de Editor kun je net als in photoshop vanaf een leeg vel papier beginnen (beschikbaar in het Nederlands). Met de Photo Effects kun je gemakkelijk (populaire) effecten toepassen op je eigen foto’s. Handig voor ieder werkstuk, presentatie of verslag!

Sumopaint
Dit online programma is compleet in het Nederlands beschikbaar en geeft bijna net zoveel opties als Photoshop. Mooie extra is de gratis iPad app die zeer bijzondere effecten kan bieden om zo de meest creatieve werken te maken. Een prachtige tool waar je alleen een internet browser voor nodig hebt!

Draw.to
Iets snel presenteren? Een simpele tekening maken? Een idee delen met de klas in een schets? Je kunt Draw.to op vele manieren inzetten tijdens je les. Het leuke is dat deze website ook werkt vanaf een smartphone of tablet! Wanneer studenten naar Draw.to gaan krijgen ze direct een scherm waarop ze kunnen tekenen met een paar simpele opties. Vervolgens kunnen ze dit via social media delen of de link met elkaar delen. Je hoeft geen account te hebben of software te installeren, het werkt gewoon vanuit de browser.

Canva
Geef studenten de mogelijkheid de meest creatieve posters, kaarten (zoals deze afbeelding) en presentaties te maken met Canva. Deze online design tool geeft talloze mogelijkheden om creatief aan de slag te gaan met beelden, teksten en foto’s. Via verschillende templates en gratis clip-art afbeeldingen maak je in een paar minuten de meest professionele kunstwerken! Alles werkt gemakkelijk en snel in de online drag-n-drop omgeving van Canva! Ontdek vandaag nog wat je allemaal kunt maken met Canva

Need more help with this?
Don’t hesitate to contact us here.

Was this helpful?

Yes No
You indicated this topic was not helpful to you ...
Could you please leave a comment telling us why? Thank you!
Thanks for your feedback.