Aanvulling en aanbeveling
Studenten kunnen vanaf de start van de opleiding een eigen LinkedIn profiel aanmaken en bijhouden in aanvulling op de papieren Cv, door klasgenoten en docenten een uitnodiging te sturen vergroten ze direct hun netwerk. Laat studenten als eindbeoordeling van de BPV een ‘aanbeveling’ vragen via LinkedIn aan de praktijkopleider en praktijkbegeleider. De afronding en positieve feedback wordt dan onderdeel het LinkedIn profiel van de student. Een handige en betrouwbare online referentie.

Relatiebeheer
Onderhoud makkelijker je contacten met het bedrijfsleven. Maak een groep aan op LinkedIn voor je afdeling, opleiding of alleen voor een bepaalde BPV richting. Nodig vervolgens de praktijkopleiders daarvoor uit en start met delen! Het is een handige manier van vragen uitwisselen tussen het bedrijf en de school, maar ook bedrijven onderling kunnen hiermee elkaar helpen. Nog een extra handige tip is dat bedrijven en scholen vacatures kunnen plaatsen binnen de groep, zodat er ook meer inzicht komt in beschikbaarheid van BPV plekken.

Pimp het profiel
LinkedIn te saai en zakelijk voor studenten? Tover dan het LinkedIn profiel om tot een interactieve, flitsende pagina met infographic mogelijkheden via re.vu! Na registratie kun je een bestaand LinkedIn profiel koppelen en vervolgens op de site van re.vu mooier maken. Je kunt allerlei widgets toevoegen die het profiel echt knallend kunnen maken! Tot slot krijg je ook nog statistieken als beheerder te zien over de bezoekers. Bekijk het voorbeeld en ga ook zelf aan de slag met je eigen LinkedIn profiel!
Met deze Prezi templates kunnen je studenten super snel een eigen Prezi CV maken! Kies 1 van de 3 beschikbare templates en vul deze aan met je eigen gegevens en plak de link in je sollicitatiebrief. Meer hoef je niet te doen om een verpletterende indruk te maken!

Need more help with this?
Don’t hesitate to contact us here.

Was this helpful?

Yes No
You indicated this topic was not helpful to you ...
Could you please leave a comment telling us why? Thank you!
Thanks for your feedback.