Openbare pagina
Het is hartstikke leuk om een openbare Facebook pagina te maken voor je school of afdeling. Op deze pagina kun je foto’s, video’s, verhalen, evenementen en leuke links plaatsen. Studenten hoeven maar 1 keer op ‘Vind ik Leuk’ te klikken en ze krijgen de laatste nieuwtjes direct in hun tijdlijn. Het zorgt ook voor meer interactie tussen de school en (toekomstige) studenten.

Extra content toevoegen aan je openbare Facebook pagina? Een extra tab is zo gemaakt met Static HTML iFrame Tab van Woobox! Installeer de gratis app op je schoolpagina en je kunt meteen aan de slag. Een foto, plaatje, HTML code of een doorverwijzing naar een website, alles is mogelijk binnen de Facebook tab. Je kunt zelfs een eigen tab plaatje toevoegen. Naast de gebruiksvriendelijke instellingen is het ook nog eens reclame vrij. Je kunt maximaal 10 extra tabs toevoegen aan je pagina. Probeer ook de twitter tab uit om je school tweets een plek te geven op je Facebook pagina. Tot slot heb je bij beide apps de optie om bepaalde inhoud alleen zichtbaar te maken aan fans van je pagina. Een leuke manier om ‘Likes’ te belonen met extra content.

Besloten groep
Tekst, Foto’s, Video’s, Poll, Evenementen en Bestanden delen in een besloten groep via Facebook. Een ideaal middel om voor een bepaald project of voor een coachgroep de communicatie makkelijker te maken. Maar hoe pak je dit nu precies aan? Lees deze stap voor stap beschrijving:

  • Als je bent ingelogd, klik je in de linker kolom op de tekst ‘groep maken’.
  • Je geeft de groep vervolgens een naam en voegt één collega toe, die je als vriend op Facebook hebt (later kun je deze weer verwijderen).
  • Daarna kies je voor de besloten groep.
  • Bevestig de groep met de knop ‘maken’.

Nu is je groep klaar en heb je één lid, een collega die je toch al als vriend op Facebook had!
Dan is het de bedoeling dat de studenten ook in die groep komen! Dat kan makkelijk zonder dat je vrienden met hun hoeft te worden. De privacy blijft dus voor iedereen gewaarborgd!

  • Klik in de groep op het tandwiel icoontje voor ‘groepsinstellingen’.
  • Kies bij ‘goedkeuring lidmaatschap’ voor de tweede optie om het beheer in eigen hand te houden.
  • Stel dan een groepsadres is dat makkelijk te onthouden is, bijvoorbeeld projectnaam of klas naam.
  • Maak een korte omschrijving voor de groep.
  • Kies bij ‘plaatsen’ de eerste optie voor maximale communicatie onderling!

Met de gecreëerde link voor de Facebook groep kunnen studenten zich nu aanmelden. Ze gaan naar de link
(bv: www.facebook.com/groups/naamgroep/) en klikken op ‘lid worden’. De beheerder krijgt hier een melding van en kan ze toelaten.
Zo snel als je één ander lid hebt naast je collega kun je die collega eventueel weer verwijderen zonder dat de groep dan verdwijnt. Maar slimmer is om je collega’s hierin te betrekken natuurlijk!

Koppeling met Dropbox
Heb je een Facebook groep met je klas en wil je bestanden delen? Dan kan dat vanaf nu ook direct vanuit je eigen Dropbox! Klik in je groep op ‘Bestand toevoegen’ en selecteer ‘Kies vanuit Dropbox’. Je moet Dropbox en Facebook eenmalig aan elkaar koppelen (en kies dan voor de optie ‘Alleen ik’ bij de beveiliging, zo worden je vrienden op Facebook niet overspoelt met Dropbox informatie). Vervolgens kun je vanaf nu makkelijk Dropbox bestanden delen met je Facebook groep. Leuk detail is dat wanneer je het bestand aanpast in je Dropbox de groep hier automatisch van op de hoogte zal worden gesteld via Facebook! Zo heeft iedereen altijd het meest actuele document en hoef je geen verschillende versies te posten!


Alle tips, trucs, voorbeelden en discussies rondom Social media in het mbo vind je terug in de levendige Facebook community. Like de pagina en blijf automatisch op de hoogte via Facebook!

Need more help with this?
Don’t hesitate to contact us here.

Was this helpful?

Yes No
You indicated this topic was not helpful to you ...
Could you please leave a comment telling us why? Thank you!
Thanks for your feedback.