Delen van bestanden
Een ‘online USB stick’ met al je bestanden erop? Handig voor jezelf maar ook voor je studenten. Met Dropbox kun je overal en altijd bij al je bestanden en mappen. Op je computer, telefoon en tablet via de beschikbare apps. In je dropbox kun je mappen delen met de studenten of je collega’s. Een gemakkelijke, veilige en gratis manier van bestandsdeling. De bestanden worden automatisch bijgewerkt voor iedere gebruiker, op ieder apparaat.

Mailen
Dropbox is een ideaal opslagmiddel.. als het standaard op de computer aanwezig is! Wanneer dit niet zo is kan de web interface uitkomst bieden, alleen kost dat soms (te)veel tijd. Een oplossing is dan om de bestanden gewoon te mailen naar je Dropbox! Zo kun je vanaf ieder apparaat met e-mail je Dropbox vullen. Ook handig als je belangrijke bijlages wilt bewaren in je eigen mappen. Send To Dropbox linkt je account aan een mailadres en vanaf dat punt kun je alles via de mail kwijt in de Dropbox. Je kunt zelfs instellen in welke map het moet komen en of er andere acties gedaan moeten worden. Een handige gratis dienst!

Postvak
Mailbox vol? Postvak op school vol? Schakel over op een digitaal postvakje waar studenten hun gemaakte werk kunnen inleveren! Registreer je dropbox account bij Drop it to me en krijg een persoonlijke URL waar studenten of collega’s bestanden kunnen uploaden in jouw dropbox! Om misbruik te voorkomen moeten ze wel het wachtwoord weten om iets in je postvak te kunnen uploaden.

  • Ga naar www.dropitto.me
  • Klik twee maal op Register.
  • Login bij dropbox.
  • Kies een gebruikersnaam (van het postvakje) en een wachtwoord voor de service zelf plus een wachtwoord voor je studenten.
  • Klaar, iedereen die de link plus het wachtwoord weet kan nu digitaal spullen inleveren en het komt automatisch in jouw dropbox!

Alternatief
Copy is ook een gratis (en betaalde) aanbieder van online opslag. Bijzonder is dat zij 20GB gratis opslag aanbieden als je via deze link een account aanmaakt. De werkwijze van Copy is vergelijkbaar met Dropbox. Online kun je inloggen via de website en er zijn apps voor je computer en mobiele apparaten om je bestanden te raadplegen. Ook het delen van bestanden gaat gemakkelijk en snel met een preview link waarna je het bestand kunt downloaden. Dus ben jij of zijn je studenten groot verbruikers in online opslag, kijk dan eens bij Copy!

Need more help with this?
Don’t hesitate to contact us here.

Was this helpful?

Yes No
You indicated this topic was not helpful to you ...
Could you please leave a comment telling us why? Thank you!
Thanks for your feedback.