Startpagina voor studenten
De ideale startpagina voor jouw studenten die aan de slag willen gaan met sociale media en webtools tijdens hun studie kunnen ze nu vinden op http://student.socialmediainhetmbo.nl/
De beste online tools handig verzameld per categorie zodat ze er direct mee aan de slag kunnen gaan! Daarnaast hoeven ze de startpagina niet te verlaten om bijvoorbeeld buienradar te bekijken en het laatste nieuws van NU.nl te lezen. Tot slot vinden ze er ook handleidingen zodat ze zelfstandig aan de slag kunnen met de tools en bijvoorbeeld hun privacy!

Clipphanger
Een nieuw onderwerp in de les starten, een quiz educatief maken, of de lesstof leuker maken met behulp van een leuk filmpje? Gebruik dan deze originele, informatieve en vooral grappige filmpjes van Clipphanger! Iedere keer staat er een vraag centraal zoals: ‘Wat zijn aandelen’, ‘Hoe ontstaat een orkaan’ of ‘Wie was Gandhi’.
Bekijk en doorzoek alle filmpjes

Digitaal ondernemen
Ondernemen is steeds belangrijker in het mbo, veel studenten willen er mee aan de slag maar weten vaak niet goed hoe ze moeten starten. MKB Servicedesk, Syntens en Ben Woldring hebben in 18 hoofdstukken vorm gegeven aan een digitaal boekje over digitaal ondernemen! Praktische tips en uitleg, kleine opdrachten en iedere keer een praktijkverhaal. Van het maken van een website tot het accepteren van online betalingen. Alles is beschreven en de hoofdstukken zijn heel goed los van elkaar te gebruiken, zodat de student meteen aan de slag kan met zijn specifieke vraag.
De hoofdstukken staan nu overzichtelijk bij elkaar op de student pagina van Social media in het mbo.
Verwijs de student naar http://student.socialmediainhetmbo.nl/ en laat het digitale ondernemen maar beginnen!

Delicious
Maak een online verzameling van interessante bronnen via Delicious. In deze tool kun je talloze interessante links plaatsen per onderwerp. Vervolgens kunnen studenten makkelijk zoeken in deze bronnen en zich daarop abonneren. Ook kunnen ze de links delen met hun studiegenoten. Ideaal voor bijvoorbeeld een project waarbij studenten bronnen moeten raadplegen. Het mooie van Delicious is dat er al heel veel bron bibliotheken zijn aangemaakt dus studenten kunnen direct aan de slag!

Zoeken
Er zijn talloze zoekmachines op internet, maar dit is een hele bijzondere! Spezify doorzoekt namelijk op foto’s, video’s, geluidsfragmenten, tweets, facebook posts en blogs. Een behoorlijk sociale en creatieve zoekmachine dus! Leuk om studenten daar ook eens mee te laten zoeken om totaal nieuwe bronnen te ontdekken.

QR codes
Lesmateriaal of promotiemateriaal verrijken met QR codes is makkelijk en aantrekkelijk. Het geeft de gebruiker extra informatie en geeft docenten talloze mogelijkheden. De website Scan.me geeft ook bijzondere extra’s zoals digitale visitekaartjes voor personen en speciale pagina’s voor scholen. Je krijgt dan alle informatie in een mooi vormgegeven overzicht na het scannen van de code. Handig is dat de website telt hoe vaak een code is bezocht.

Wereldnieuws
Alle krantenkoppen uit de wereld op 1 website. Newsmap brengt deze mogelijkheid op een zeer aantrekkelijke manier. Van Amerika tot Frankrijk, Italië, India en verder, alle nieuwsitems zijn te vinden door middel van een simpele keuze bovenin het scherm. Onderin het scherm kun je ook nog de verschillende onderwerpen kiezen.
Leuk om te gebruiken tijdens de MVT lessen of tijdens wereldburgerschap. Laat studenten eens online spitten door het internationale nieuws, geschreven in de gebruikelijke taal van dat land. Het is overigens ook een mooie startpagina voor al het Nederlandse nieuws. Kijk snel op:

EduClipper
Verzamel websites, documenten, foto’s en video’s voor je studenten op een overzichtelijke, visuele manier met EduClipper. Je kunt clipboards maken per onderwerp en daar vervolgens alles op zetten waar studenten mee aan het werk kunnen. Studenten kunnen de docent ook volgen om zo altijd op de hoogte te zijn van de nieuwste materialen. Tot slot kunnen ze hun favoriete bronnen markeren, delen en opslaan.

Korte link
Wil je een link delen met je studenten maar is hij veel te lang of ingewikkeld? Maak dan een kort linkje in 2 stappen met je eigen bedachte adres op http://tiny.cc

  • Plak in het grote veld de originele link.
  • Typ in het kleine veld daaronder de link die je graag zou willen hebben en klik op Tiny!
    Nu heb je een makkelijke link die studenten snel kunnen overnemen en onthouden.
    Door een account aan te maken op deze website kun je ook nog eens makkelijk je linkjes beheren en statistieken bekijken. Handig voor bijvoorbeeld Prezi’s, Dropbox documenten of WikiWijs arrangementen!

Symbaloo
Alle links verzamelen! Maak een Symbaloo pagina aan voor je studenten waar je alle leuke, interessante en handige links op zet in één pagina! Zo hebben zij een overzicht van alle relevante sites die ze kunnen gebruiken voor een onderzoek, project of opdracht. Ook handig als naslagwerk te gebruiken naar aanleiding van lessen over bepaalde onderwerpen. Het maken van een Symbaloo pagina is gratis en je kunt het gemakkelijk delen via sociale media en natuurlijk de mail!


Alle tools, handleidingen en video tutorials verzameld door Social media in het mbo zijn makkelijk terug te vinden op de speciale Symbaloo pagina. Handig als naslagwerk of als startpagina om iedere dag iets nieuws te ontdekken!

Need more help with this?
Don’t hesitate to contact us here.

Was this helpful?

Yes No
You indicated this topic was not helpful to you ...
Could you please leave a comment telling us why? Thank you!
Thanks for your feedback.