Adobe Slate
Maak de meest mooie verhalen met Adobe Slate voor iPad! Met deze gratis app kun je tekst en foto’s combineren tot een prachtige presentatie die je vloeiend op ieder device kunt bekijken. Leuk om een tijdschrift van te maken in de klas of voor studenten om een verslag of werkstuk in vorm te geven. Iedereen kan het resultaat bekijken, daarvoor heb je geen iPad nodig. Bekijk het voorbeeld en maak zelf ook de meest mooie creaties.

Office Lens
De beste scanner voor iedere docent en student met een smartphone is Office Lens! Documenten snel inscannen, een whiteboard of flipover omtoveren tot PDF of plaatje gaat perfect met deze gratis app. Je kunt de scan bijvoorbeeld opslaan in OneDrive, of openen in Word om documenten te bewerken! Office Lens is beschikbaar voor iOS, Android en Windows phone, dus een aanrader voor iedereen met een smartphone!

Live streamen
De les opnemen en terugkijken kennen we al. Maar de les live via internet streamen is wellicht nieuw voor je! Op die manier kan iedereen je les volgen, dus ook de student die ziek is en thuis zit of studenten op een andere locatie. Natuurlijk kun je het ook gebruiken als je gastsprekers hebt, of bijzondere evenementen hebt georganiseerd. Dit zijn twee mogelijkheden:

De iOS app Meerkat download je op je iPhone of iPad en je logt in met je Twitter account. Vanaf dat moment kun je direct een live stream opzetten. Terwijl je de live stream start stuur je automatisch een tweet naar je volgers met daarin de link naar de stream. Kijkers kunnen de stream bekijken door in te loggen via Twitter en daarna direct meekijken en via Twitter meepraten. Je kunt meekijken via iOS of desktop.

De Android en iOS app livestream werkt zonder Twitter koppeling en werkt op alle apparaten! Als zender en kijken heb je alleen wel een gratis ‘livestream’ account nodig. Via de app of website kun je inloggen en vervolgens een ‘event’ aanmaken en starten. De link is vervolgens door iedereen te openen nadat ze hebben ingelogd met het ‘livestream’ account. De vertraging is ongeveer 20 seconden, het beeld is scherp en het geluid is prima.

Sport instructiefilmpjes
Alle sportdocenten en sportliefhebbers opgelet! Deze iOS app moet je hebben! Media Gestuurd Leren is een app vol met instructiefilmpjes waarin sporters van hoog niveau sporttechnieken voordoen. De instructiefilmpjes zijn per tak van sport ondergebracht in een overzichtelijk menu en kunnen docenten en studenten bekijken om de technieken nog beter onder de knie te krijgen. Het initiatief voor deze app ligt bij Onderwijspionier Wytze Koop (ALO docent in Groningen) en hij heeft samen met studenten en docenten van de ALO Groningen, spelers van (jong)oranje en Nederlands Kampioenen en pracht app afgeleverd! Download de gratis app nu.

Website maker
WEBR is een iPhone app die je de mogelijkheid geeft om gratis prachtige websites te maken. Je kunt kiezen uit verschillende thema’s en makkelijk foto’s uit de camera roll toevoegen. Koppelingen met facebook, twitter en zelfs wachtwoord beveiliging is mogelijk voor de pagina’s die je maakt. Het bedrijf zorgt voor gratis hosting en een adres. Een ideale app om studenten mee aan het werk te zetten en binnen een paar uur een complete website te laten maken over een bepaald onderwerp, in plaats van een schriftelijk verslag of een standaard presentatie. Ook leuk om tijdens de BPV te gebruiken als blog voor de student met foto’s en verhalen. De app is nu gratis te downloaden in de App Store.

Quipio
Professionele posters maken op basis van foto’s, teksten, stijlen en filters met slechts een paar klikken op het scherm! De iOS app Quipio is gratis en kan zo door studenten worden gebruikt wanneer ze iets moeten presenteren of bijvoorbeeld een mooie cover willen maken voor hun verslag. De posters kunnen openbaar of privé worden gedeeld, ze kunnen zelfs een eigen kanaal opzetten met al hun gemaakte posters! Bekijk het voorbeeld en download zelf ook de app om creatief mee aan de slag te gaan!

Duolingo
Duolingo is een gratis app (voor iOS) waarmee studenten die de basiskennis van Engels onder de knie hebben hun talenknobbel kunnen uitbreiden! Spaans, Frans, Portugees en Duits zijn de talen die je gratis kunt leren met deze speelse, verzorgde app! Met behulp van geluiden, foto’s en tekst probeer je zoveel mogelijk punten te scoren en zo spelenderwijs een taal te leren. Probeer hem vandaag nog!

Nederlands
Bijna 2000 adviezen over goed Nederlands in één gratis app! Alles over spelling, grammatica, leestekens en correct taalgebruik kun je nu vinden in de app van het Genootschap Onze Taal . Je kunt zoeken op trefwoord of de index raadplegen. Daarnaast kun je informatie ook toevoegen aan je favorieten. Bij ieder advies krijg je een lijst van verwante adviezen en trefwoorden. Het is een prachtige app om in te zetten ter ondersteuning bij de lessen Nederlands. Download hem vandaag nog in de App Store en Google Play store.

Woordenboek
Speciaal voor je studenten (en jezelf) die werken met iOS7!
In de software zitten gratis woordenboeken in bijvoorbeeld het Nederlands (Prisma), Engels (Oxford) maar ook Duits, Frans en Spaans zijn allemaal beschikbaar in het systeem om definities op te zoeken van woorden.
Je moet het alleen even activeren. In dit filmpje zie je hoe je dat doet. Handig tijdens de taallessen!

Checkthis
Via de zeer gebruiksvriendelijke (iOS) app van Checkthis.com of via de website maak je in zeer korte tijd de beste online webpagina’s bestaande uit slechts 1 pagina! Het kan gezien worden als een soort flyer met teksten, foto’s, video’s en poll mogelijkheden. De pagina krijgt een eigen link en kan makkelijk gedeeld worden via de verschillende sociale media. Leuk om als presentatievorm mee te geven aan de studenten en ze online het werk te laten publiceren.

Need more help with this?
Don’t hesitate to contact us here.

Was this helpful?

Yes No
You indicated this topic was not helpful to you ...
Could you please leave a comment telling us why? Thank you!
Thanks for your feedback.