Het proces om de Polis & Schade protocol berichten aan te leveren ziet als volgt uit:


Voor alle Polis & Schade protocol berichten zijn AFD-definities opgesteld. Voor verwerking in de assurantiepakketten zijn deze AFD-definities te downloaden via de SIVI-website of via deze link. Voor meer informatie over de AFD-definitie Standaard kunt u het handboek AFD-definitie Standaard op de SIVI-website raadplegen.

De Polis & Schade protocol berichten worden conform de opgestelde AFD-definities aangemaakt in de assurantiepakket van de gevolmachtigde. De berichten worden via een transactie laag naar het systeem van de verzekeraar verstuurd. Het is mogelijk, indien overeengekomen tussen de gevolmachtigde agent en de verzekeraar, om de berichten direct naar het systeem van de verzekeraar te versturen. Dit laatste proces is niet het gebruikelijke proces, de uitwisseling van de berichten gebeurt meestal via een transactie laag van een data leverancier.
Zoals aangegeven in het vorige hoofdstuk moet het voor verzekeraars mogelijk zijn om op basis van de aangeleverde Polis & Schade protocol gegevens de volmacht portefeuille risico’s te beheersen. Alleen zijn de aangeleverde gegevens niet altijd compleet of volledig. De afwijkingen kunnen verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld de complexiteit van de producten of bepaalde inrichting van de volmacht administratie. Het monitoren van de datakwaliteit is dan ook een belangrijk onderdeel van het aanleverproces. Het meest gebruikte transactieplatform wordt onderhouden door Market Scan. In de volgende paragraaf is het verwerkingsproces van de Polis & Schade protocol berichten, zoals door Market Scan ingericht, uitgewerkt.

Reactie

Dank voor uw reactie.

Geef uw reactie op dit onderwerp.

Verstuur Reactie