Nofence beiteteknologi består av en app og en klave som kommuniserer over mobilnettverket. Solcellepanelene på siden av klaven hjelper til med å lade batteriet når det er lyst nok. Teknologien gjør det mulig å følge dyra i beiteområdet, og motta varslinger i appen ved strømstøt eller rømming.

For å komme i gang må du laste ned Nofence-appen. Det gjør du via AppStore eller Play Butikk for iPhone og Android. Du bruker samme brukernavn og passord for å logge inn i my.nofence.no.

Husk å trykke tillat på at appen kan sende deg varsler slik at du får beskjed om eventuelle strømstøt og andre nødvendige varsler!

Klaven kommuniserer med appen via mobilnettet. Det bør derfor være mobildekning i hele eller store deler av beitet, slik at du kan gjøre endringer på Nofencegrensa når det trengs, samt få data fra klavene når det skjer noe. Klaver produsert før 2021 kommuniserer via 2G-nettet. Klaver produsert etter dette er gjort klart for å bruker 4G-nettet, men benytter 2G nettet inntil relevant teknologi blir tilgjengelig i Norge. Etter dette velger klaven det som er best av 2G og 4G nettet.

Alle Nofence-klaver roamer mellom Telia eller Telenor, og velger automatisk det sterkeste signalet av disse ved oppkobling i Norge. Selve gjerdefunksjonen fungerer uavhengig av mobildekning, og er kun avhengig av GPS og andre GNSS-satellitter.

Klaven sender statusmeldinger til appen hvert 15. minutt. I tillegg kan du etterspørre sanntidsposisjoner fra statussiden. Strømstøt og rømming varsles umiddelbart i appen.

Nofenceklaven får sin posisjon ved hjelp av tilgjengelige satelitter. Det er nødvendig med god GPS-posisjon for at gjerdefunksjonen skal fungere. Lydvarslingen på beitegrensa vil starte hvis nøyaktigheten er lik eller bedre enn 3,5 meter. Det er derfor lurt å legge beitegrensa i et område som kan oppnå best mulig nøyaktige posisjoner, ideelt sett i åpent lende.

I tillegg til appen har vi en nettportal hvor du kan få en oversikt over historikk på klavenivå ut over det som appen viser. Her kan du søke lengre tilbake i historikken enn hva du kan i appen. Gå til https://my.nofence.no og logg deg inn på portalen med samme brukernavnt og passord som du bruker til appen.

Var dette til hjelp?

Ja Nei
Du angav at dette emnet ikke var nyttig for deg
Kan du vær så snill å gi oss et samtal som forteller oss hvorfor? Takk skal du ha!
Takk for din tilbakemelding.