Når du åpner appen første gang kommer du til statussiden. Her er det selvfølgelig ikke så mye som vises ennå, men når du er i gang får du oversikt over de aktive beitene dine, altså beiter som du har dyr i.

Ved å trykke på et beite i kartet på status-siden får du opp informasjon om beitet, navn, antall klaver i beitet, antall strømstøt og lydsignal. Trykker du på denne info’en kommer du til utvidet beiteinformasjon hvor du kan redigere navnet eller beitet, slette beitet, se størrelse mm.

Trykker du på en klave får du opp tilsvarende info om klaven. Også her kommer du videre til klaveinfo dersom du trykker på info’en.

Vi anbefaler at du begynner med å lage et beite. Da velger du Beiter i menyen, trykker på plusstegnet øverst i høyre hjørne og pek i kartet på punktet hvor du vil begynne å definere beiteområdet. Som du ser vil beitet vises som et polygon mens du trykker deg gjennom. Ønsker du å utelukke et område inne i beitet trykker du på symbolet for utelukket område nederst til venstre og legger inn det du ønsker her. Så må du dobbeltlagre (ja vi vet det er litt ulogisk akkurat dette…), lagre utelukket område (oppe til høyre) og lagre det nye beitet (oppe til høyre) og gi beitet et godt navn.

Nå går vi over til klavene. Velg Klaver i menyen, da får du opp en liste over alle klavene dine. De ligger under Uten beite. Velg en og en klave og tilordne den til et dyr med Dyre-ID/Navn.

Når klavene er fordelt på dyr går du til klavelisten, velg angi beite, deretter velg alle (hvis alle dyr skal på samme beite) og angi beite (oppe til høyre). Velg beitet du vil at de skal laste ned.

Appen gir deg info om at den laster beite. Når Nofencebeitet er lastet ferdig lastet ned får du melding om at det er trygt å flytte klavene til beitet.

Da er alt klart, du kan henge klavene på dyrene og flytte dyrene til beitet. Når klaven oppdager at den er inne i beitet aktiveres gjerdefunksjonen.

Vær obs på disse to som er merket med rød ring. Spørsmålstegnet finner du flere steder i appen, trykker du på symbolet får du god og relevant info om akkurat der du er i appen. Ringen til høyre viser et sentralt område i appen som det er lurt å være obs på. Her lagrer du beiter, lagrer utelukkede områder, du legger til nye beiter mm.

Og ikke glem det siste menypunktet: mer. Her finner du søkefunksjon for innebeacon i tillegg til mye god info under Hjelp og info. Dette er også her du logger ut av appen dersom du vil det.

Var dette til hjelp?

Ja Nei
Du angav at dette emnet ikke var nyttig for deg
Kan du vær så snill å gi oss et samtal som forteller oss hvorfor? Takk skal du ha!
Takk for din tilbakemelding.