Dagens småfeklaver baserer seg på en rekke prototyper, samt flere års erfaring med Nofence-klaver i bruk hos kunder landet over. En komplett klave veier ca 500 gr. Produktet har en kapslingsgrad tilsvarende IP67, og har et robust design for å tåle påkjenningene det får fra sau og geit på beite.

Kjettingene som er festet i klavehuset er enten 9 eller 13 lenker lange. Klaver med 9 lenker passer til hunndyr av de fleste raser, mens klaven med 13 lenker passer til værer og store NKS-søyer. Kjettingene har en svivel-løsning på nederste lenke for å unngå tvinn på kjetting. Kjettingene har to funksjoner:

  • Enkel justering av lengde til dyr med ulik omkrets rundt halsen
  • Overføring av strømstøt

For noen dyr vil kjettingene være mer enn lange nok. Hvis du erfarer at du aldri trenger de ytterste lenkene til dyrene dine, så anbefaler vi at du klipper dem av til en passende lengde for å unngå at dyret opplever unødvendig mye løs kjetting. Ved behov for lengre kjetting leverer Nofence skjøtesett til småfeklaven.
Vær oppmerksom på at om du bruker klaven på det nest ytterste kjettingleddet kan det ytterste leddet bli sårbart for mekanisk påkjening (f. eks. ved kløing mot tre eller annet), slik at klaven kan falle av. I slike tilfeller anbefaler å bruke skjøtesett, men huks at selve skjøteleddet ikke skal brukes i festemekanismen på nakkereima.

Klaven har to solceller som peker ut til sidene. Ladingen er selvsagt bedre til mer direkte sollys de får, men de lader bra på dager uten det helt store solskinnet også. Solcellenes design gjør at ladeevnen forringes marginalt ved mekanisk slitasje som oppstår i bruk på beitende dyr.

Klaven kommuniserer i hovedsak over mobilnettet. Klaven velger selv det nettverket som har best dekning av Telia eller Telenor til enhver tid. Klaven har også Bluetooth-teknologi som kan benyttes når man er tilstrekkelig nær klaven.

Alle antennene i produktet er plassert slik at mottaksforholdene er best fremover og til siden.

Nakkereimen er laget i TPU-plast, og er utformet slik at den skal være behagelig å bære for dyret. Den er lik på begge sider og kan derfor brukes begge veier. Kjetting skal tres fra innsiden og ut når klaven henges på. Det er støpt inn en stålplate i hver ende av reima for å hindre at kjettingene kan rives ut. Ved høy belastning vil nakkereimen forlenges betydelig, og den har en kapasitet på ca. 100 kg.

Klaven er ikke laget for bruk som medfører at den jevnlig slites mot betong. En slik bruk vil medføre betydelig slitasje på klaven og begrense produktlevetiden.

Var dette til hjelp?

Ja Nei
Du angav at dette emnet ikke var nyttig for deg
Kan du vær så snill å gi oss et samtal som forteller oss hvorfor? Takk skal du ha!
Takk for din tilbakemelding.