Ved batteribytte er det viktig å fjerne rusk og rask som ligger inni klaven. Sørg også for at solcellene ikke er tildekket av leire eller jord, det skal lite til før ladeevnen blir forringet.

Ved sesongavslutning (eller høstvedlikehold dersom du har dyrene ute hele året) er det viktig å huske på følgende:

Starte med å ta batteriene ut av klaven. Da skrur du av systemet og brukskostnadene slutter å løpe. Så setter du batteriene til lading, de skal lagres fulladet for å sikre maksimal ytelse og holdbarhet. Batteriene skal oppbevares på et kjølig, frostfritt og tørt sted.

Tørke over inni klaven samt over solcella dersom det er ruskete eller fett der.

MillMax-pinnene som sørger for kontakt med batteriet er fjærbelastet. For å sikre at de spretter ut som de skal bør de smøres opp med CRC 5-56 og trykkes litt ut og inn med noe mykt, f.eks en bomullspinne. Ikke spray direkte på pinnene, o-ringen som tetter inn mot klaven påvirkes av oljen og mister elastisiteten og da blir klaven utett. Spray ned i en kopp og påføre CRC’en på pinnene med en bomullspinne (Q-tips).

Klaver som ble tatt ut av bruk før vår siste oppdatering trenger ikke å oppdateres før til våren. Klavene oppdateres automatisk når batteriet settes inn.

Var dette til hjelp?

Ja Nei
Du angav at dette emnet ikke var nyttig for deg
Kan du vær så snill å gi oss et samtal som forteller oss hvorfor? Takk skal du ha!
Takk for din tilbakemelding.